Vlada Srbije usvojila poreske izmene

Bez autora
May 20 2013

Vlada Srbije usvojila je danas izmene šest poreskih zakona koje bi trebalo da omoguće veće rasterećenje privrede, a posebno preduzetnika i malih preduzeća. Poreske izmene trebalo bi da omoguće i stabilnije finansiranje penzionog fonda, kao i stvaranje pravednijeg poreskog sistema uskladjivanjem poreskih opterećenja prema ekonomskoj snazi obveznika.Izmene su nastavak reforme poreskog sistema Srbije i još jedan korak ka stvaranju štedljivije i efikasnije države, a u skladu sa principima utvrđenim Fiskalnom strategijom, usvojenom prošle godine.

Vlada Srbije usvojila poreske izmeneVlada Srbije usvojila je danas izmene šest poreskih zakona koje bi trebalo da omoguće veće rasterećenje privrede, a posebno preduzetnika i malih preduzeća, saopšteno je iz Vlade.

Poreske izmene trebalo bi da omoguće i stabilnije finansiranje penzionog fonda, kao i stvaranje pravednijeg poreskog sistema uskladjivanjem poreskih opterećenja prema ekonomskoj snazi obveznika.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, izmene su nastavak reforme poreskog sistema Srbije i još jedan korak ka stvaranju štedljivije i efikasnije države, a u skladu sa principima utvrđenim Fiskalnom strategijom, usvojenom prošle godine.

Smanjivanjem stope poreza na zarade sa 12 posto na 10 posto i povećanjem neoporezivog iznosa plate sa sadašnjih 8.776 dinara na 11.000 dinara smanjiće se poresko opterećenje najnižih zarada, sa 8,6 posto na 6,4 posto, koje su najčešće u radno-intenzivnim industrijama, poput tekstilne industrije, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik